Vad är Mindfulness?

Definiera Mindfulness

Dr Jon Kabat-Zinn, som först utvecklades mindfulness i en terapeutisk miljö, säger: ”Mindfulness kan odlas genom att uppmärksammas på ett visst sätt, det vill säga, i nuet, och som icke-reaktivt, icke-dömande och så öppenhjärtligt som möjligt ”.

Du kan bryta ned betydelsen ännu längre:

1. Uppmärksamma. Att vara uppmärksam, du bör vara uppmärksam, vad du än väljer att gå till.

2. Nuet. Verkligheten av att vara här och nu innebär att du bara behöver vara medveten om hur saker är, som de är nu. Din erfarenhet är giltig och korrekt precis som det är.

3. Icke-reaktivt. Normalt, när man upplever något, reagerar du automatiskt beroende på dina tidigare erfarenheter. Till exempel, om du tror att: ”Jag har fortfarande inte avslutat mitt arbete”, reagerar du med tankar, ord och handlingar i någon form. Mindfulness uppmuntrar dig att svara på din erfarenhet snarare än att reagera på tankar. En reaktion är automatisk och ger dig inget val, ett svar är avsiktlig och övervägda åtgärder.

4. Icke-dömande. Frestelsen är att bedöma erfarenhet som bra eller dåligt, något som du gillar eller ogillar. Jag vill känna lycka, jag gillar inte att känna rädsla. Att slippa bedömningar hjälper dig att se saker som de är snarare än genom filtret av dina personliga bedömningar baserade på tidigare konditionering.

5. Öppenhjärtligt. Mindfulness är inte bara en aspekt av sinnet. Mindfulness är av hjärtat också. Att vara öppenhjärtiga är att föra en kvalitet av vänlighet, medkänsla, värme och vänlighet till din upplevelse. Till exempel, om du märker att du tänker ”Jag är värdelös på meditation”, upptäcker du hur man släppa detta kritiska tänkande och försiktigt vända din uppmärksamhet tillbaka till fokus i din meditation, vad det nu kan vara.leaf mindfulness

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s