Härbärgera, acceptera och …..

På grund av den ekonomiska kraschen 2008 i Spanien fick jag lägga ner mitt företag; jag var inrednings konsult på spanska sol kusten och arbetade med Irländska och Engelska turistar som köpt lägenheter och behövde hjälp med deras nya hem. Det blev början till slutet – inga inkomster, inge pengar! Vi hamnade i en hemsk situation och så småningom förlorade vi hela rubbet, allt som vi hade arbetade så hård för. Jag blev uppslukad av rädslor och ångest, och blev nästan lammslagen. Jag började första att jag måste söka hjälp; jag orkade helt enkelt inte gråta mer! Genom olika online program hittade jag artiklar om själv hjälp. När den förskräckliga känslan av rädsla angrep inombords försökt jag med härbärgerande och med lite övning började jag komma över rädslan och känslan av hopplöshet. Lite för lite såg jag att det var möjligt att acceptera situationen och planera en strategi för att försöka överleva. Jag började också med meditation, visualisering för framtiden och genom att läsa en liten bok jag fick av min granne skriven av Eckhart Tolle lärde jag hur man kan leva livet i nuet. Mitt liv började ändras, jag blev lite starkare; tankens kraft funkade! och nu två år senare tack var alla min fantastik vänner har jag började ett nytt liv, lära ett nytt språk, studera till ett nytt yrke: Kognitiv Terapi. Jag anar små glimtar av rädslan ibland men jag är inte rädd nu!

Jag hittade en bra förklaring för hur man härbärgera – tack Synnöv. http://synnovesolikasaker.blogspot.com/2009/10/harbargera-kanslor.htm

 

Att härbärgera handlar om att uppleva känslan utan att göra något åt den. Att helt enkelt ha kvar den en liten stund längre och utforska den. När du upplever en känsla tar du ett andetag och försöker slappna av. Sedan tittar du in i dig själv: vad känner du, vilken styrka är det på känslan, vad för inre bilder har du, vart känns det i kroppen? Så tänker du för dig själv: ”Just nu i denna stund ÄR det som det ÄR. Jag accepterar känslorna och det jag känner”. Om du gör detta framgångsrikt (kan behövs lite träning) så kommer du märka att känslorna försvinner fort. Härbärgera, acceptera och när du är av med känslan kan du agera på vad som hänt. Inte reagera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s